Zahradní nábytek na zastřešenou terasu

Dřevěný, ratanový nebo ocelový nábytek? Který z nich byste měli zvolit pro svou zastřešenou terasu? V našem průvodci se dozvíte, který je pro vaši krytou terasu nejlepší.Dřevěný, ratanový nebo ocelový nábytek? Který je nejlepší volbou pro vaši krytou terasu? V našem průvodci zjistíte, který je pro vaši krytou terasu nejlepší.

Pohodlný nábytek na terasu - pro který se rozhodnout?

Při výběru nábytku na terasu se vyplatí věnovat pozornost především jeho pohodlí a různým povětrnostním podmínkám. Mezi pohodlný nábytek na terasu patří především pohodlné židle, lehátka, pohovky a křesla. Je důležité, aby jejich konstrukce byla pevná a odolná a aby materiály, ze kterých jsou vyrobeny, byly odolné vůči vlhkosti a UV záření. S ohledem na estetiku se vyplatí zvolit takovou sadu terasového nábytku, která bude na odpočinkové terase působit harmonicky. Dobře zvolený nábytek pomůže vytvořit příjemnou atmosféru pro lenošení a vydrží dlouho bez ohledu na intenzitu používání. Při výběru sady nábytku na zahradu nebo nekrytou terasu se vyplatí zvolit nábytek, který splňuje naše požadavky.

Jak vybíráte nábytek na terasu?

Při výběru nábytku na terasu je třeba zohlednit klima dané oblasti. Nábytek na terasu by měl být odolný vůči povětrnostním podmínkám, jako je slunce, déšť nebo vítr. Před nákupem terasového nebo balkonového nábytku je vhodné důkladně promyslet funkce, které má plnit. V závislosti na počtu osob, které budou terasu obvykle využívat, je vhodné zvolit větší nebo menší terasový nábytek. Užitečný je také modulární nábytek, který vám umožní flexibilně přizpůsobit prostor vašim aktuálním potřebám. Vyplatí se zkontrolovat, zda návrh terasy, který si vyberete, obsahuje sezení, které splňuje vaše očekávání z hlediska pohodlí a estetiky. Zahradní nábytek, který se na terase dobře uplatní, zahrnuje lehátka, křesla a stolky. Je také důležité, na jakém povrchu se terasový nábytek nachází - dřevo vypadá elegantně, ale vyžaduje údržbu, zatímco plast je odolnější vůči povětrnostním vlivům. Vhodně zvolený nábytek na terasu vytvoří z tohoto prostoru oblíbené místo pro odpočinek a trávení času s přáteli a rodinou.

-16%
BARBUS, https://konsimo.cz/kolekce/barbus/ Zahradní křeslo v boho stylu vícebarevná - obrázek

KONSIMO

BARBUS

Zahradní křeslo v boho stylu

4290
5090
-14%
BARBUS, https://konsimo.cz/kolekce/barbus/ Zahradní pohovka v boho stylu vícebarevná - obrázek

KONSIMO

BARBUS

Zahradní pohovka v boho stylu

8690
10090
-15%
ALESTE, https://konsimo.cz/kolekce/aleste/ Houpací křeslo na zahradu šedá - obrázek

KONSIMO

ALESTE

Houpací křeslo na zahradu

4490
5290

Jaký nábytek zvolit na malou terasu?

Pokud máte malou terasu, kterou musíte vybavit, jistě přemýšlíte, jaký nábytek zvolit. Nábytek na malou terasu by měl být především funkční a neměl by zabírat příliš mnoho místa. Samotný stolek na terasu nebo lehátko na opalování už zaberou hodně místa. Možná budete chtít zvážit skládací nábytek nebo jej mít na terase trvale, ale přizpůsobený velikosti prostoru. Zkontrolujte, zda se nábytek na terasu snadno čistí a zda je odolný vůči povětrnostním vlivům. Na malé terase nemusíte nutně potřebovat odkrytý nábytek. Můžete použít rostliny, protože vnesou svěžest a trochu zeleně. Vybírejte je tak, aby ladily se stylem a barvami nábytku. Nezapomeňte, že terasa je jakýmsi prodloužením domu a měla by být stejně pěkně zařízená jako interiér. Správný nábytek pro malou terasu ušetří spoustu místa a zpříjemní vám pobyt venku.

Jak ohradit terasu před zraky sousedů?

Pokud chceme na terase získat více soukromí a pocitu intimity, můžeme zvážit její zabezpečení před zraky sousedů. Existují různé způsoby, jak omezit možnost výhledu na naši terasu. Můžeme se rozhodnout instalovat vysoké ploty na hranici našeho pozemku nebo použít látku, která bude sloužit jako zástěna. Vyplatí se také instalovat terasovou zástěnu, která nám umožní chránit celou terasu před zvědavými pohledy sousedů. Před konečným rozhodnutím se vyplatí pečlivě si ověřit, jaké jsou právní požadavky na instalaci takové zástěny na zahradě nebo terase. Ne vždy nám bude instalace terasové zástěny nebo plotu lhostejná. Z tohoto důvodu se vyplatí podívat se na materiály a poradit se, jaké bezpečnostní řešení bude pro naši terasu nejlepší.

Osvětlení krytých teras - na které vsadit?

Osvětlení zastřešené terasy je klíčovou otázkou pro příjemný letní večer. Existuje mnoho možností osvětlení, které lze na krytých terasách použít. Prvním krokem je zkontrolovat, jaký druh zastřešení na terase máme, abychom mohli zvolit správné osvětlení. Pokud máme na terase pergolu, můžeme použít LED světla, která soustředí světlo na místa, kde ho potřebujeme. Dobrou volbou bude také osvětlení zastíněných míst, například zahradního koutku při večerní konverzaci. Další možností jsou stropní svítidla, která osvětlí celou terasu a dodají jí útulný a hřejivý pocit. Skvělou volbou jsou také multifunkční lampy, které lze zavěsit venku i uvnitř, protože jsou pohodlné a mobilní. Ať už si vyberete jakékoliv osvětlení, je třeba mít na paměti, že by mělo být dostatečně chráněno před povětrnostními vlivy a zároveň by mělo terase dodat tu správnou atmosféru.