Jakou barvu stěn zvolit k bílému nábytku?

Bílý nábytek je praktická a nadčasová volba. Poskytuje dostatek prostoru pro ty, kteří rádi a často mění design interiéru. Pokud máte chuť na změnu, zvažte, jaká barva stěn bude nejlépe ladit s bílým nábytkem.

Salon jaki kolor ścian do białych mebli?

Bílá je univerzální, protože vypadá dobře jak s jemnými pastelovými, tak s výraznými a tmavými barvami. Které stěny sladíme s bílou komodou, vitrínou nebo celou nástěnnou skříňkou v obývacím pokoji, závisí zcela na efektu, kterého chceme tímto způsobem dosáhnout. Pokud je pro vás obývací pokoj místem odpočinku, zvolte barvy, které podporují klid a zároveň jsou velmi elegantní a dobře se kombinují s bílou. Patří sem zejména módní šedá a béžová barva.

Pokud náš obývací pokoj odráží duši energického hostitele, nemusíme se bát výraznějších akcentů na stěnách. V případě výrazné zelené, tmavě modré nebo kaštanové barvy bude bílý nábytek skvělým pozadím, na kterém bude vypadat nádherně. Není bílá barva pro vás a stále si nejste jisti, jakou barvu zvolit pro svůj obývací pokoj? Podívejte se na náš blog!

jaki kolor ścian pasuje do białych mebli

Jaki kolor ścian pasuje do białych mebli?

Bílý nábytek bude vypadat dobře v každém interiéru. Dobře se uplatní jak v útulné ložnici, tak v tmavé chodbě a určitě i v malém obývacím pokoji, který pomáhají opticky zvětšit. Na otázku "jak vybrat barvu stěny k bílému nábytku?" je třeba odpovědět z hlediska místnosti, kterou chceme vymalovat, a z hlediska zamýšleného designového efektu. Půjde o velkou proměnu, nebo snad o jemné osvěžení interiéru? 

Bílá s bílou

Bílý nábytek a bílé stěny se dobře hodí do ložnice a obývacího pokoje. Tato kombinace nebude působit sterilně, pokud ji přerušíte přidáním teplého dřeva a barevných dekorací. Chcete-li tlumenější verzi, zvolte šedé nebo béžové textilie a ozdoby.

Bílá s odstíny modré a zelené

Bílá s tyrkysovou nebo námořnickou modří je chladná, ale také elegantní. Skvěle se hodí do obývacího pokoje nebo do velmi výrazné předsíně.

Bílá s odstíny červené

Bílá a červená barva se hodí, pokud je stěna pokryta vínovými cihlami nebo růžovou barvou. Tato kombinace bude zajímavou volbou v každé místnosti, dokonce i v kuchyni.

Bílá se vzory

Neutrálnost bílého nábytku znamená, že se nemusíme bát umístit ho na barevné vzorované tapety. Nezapomeňte však, že by neměly zabírat více než jednu stěnu.

Jaké barvy stěn se hodí k bílému nábytku - zdobíme pastelové interiéry!

Kombinace bílého nábytku a pastelových stěn se nejčastěji vyskytuje ve skandinávském, vintage a provensálském stylu. Ikonická kombinace bílé a šedé zaručuje, že náš interiér bude působit minimalisticky, ale zároveň útulně a elegantně. Takový základ je velmi snadno zaříditelný prostor, ve kterém budou dobře fungovat jak barevné, kontrastní doplňky, tak stejně neutrální pastelové barvy.

Pokud hledáte teplou a pozitivní změnu oproti bílé, zvolte slámovou nebo pudrově růžovou - hodí se například do ženské ložnice. Pokud hledáte chladnější, ale přesto útulný akcent, zkuste kombinaci bílé a modré nebo bílé a mátové. Důležité je, že pastely lze také snadno kombinovat do bohatších, téměř duhových barevných kompozic. Nic tedy nebrání tomu, aby jedna stěna v místnosti byla vymalována šedou barvou a druhá jemným odstínem zelené. Stěny v pastelových barvách a bílý nábytek vypadají v dětském pokoji obzvlášť krásně. Zároveň budou dlouhodobým řešením, nejen pro prvních několik měsíců života. Máte rádi bytové doplňky v bláznivějších barvách? Vyberte si červený nábytek!

jakie kolory ścian pasują do białych mebli