Dokonalé skandinávské duo

Interiéry inspirované dalekým severem jsou nejen funkční a praktické, ale také teplé a útulné.

le a doplňky ve skandinávském stylu jsou ceněny pro svou jednoduchost a funkčnost, ale i střídmost a eleganci. Interiéry jsou světlé a prostorné, doplňky jsou jemné a v pastelových barvách a nábytek je velmi praktický. Při výběru bydlení ve skandinávském stylu se vyplatí věnovat pozornost i těm nejmenším detailům. Interiéry inspirované skandinávským stylem jsou nejen funkční a praktické, ale také hřejivé a útulné. Díky jednoduchým tvarům, světlým barvám a hladkým povrchům si tento styl do svých domovů osvojuje stále více lidí, kteří si užívají harmonii a rovnováhu, jež s ním souvisí.

Inspirace z přírody

Příroda hraje v životě každého člověka důležitou roli. Proto nemohl chybět ani ve stylu inspirovaném dalekým severem. Tento styl miluje přírodní materiály a surové, světlé dřevo. Minimalistický a praktický skandinávský styl byl inspirován severskou přírodou a podnebím. Převládající odstíny šedé barvy Severního moře, bílá barva všudypřítomného sněhu, zelená a modrá barva hor a jezer vnášejí do našeho interiéru nádech skandinávské krajiny. Právě v těchto barvách a jednoduchosti spočívá podstata doplňků a nábytku ve skandinávském stylu.

Funkční minimalismus

Skandinávský styl se vyznačuje jasnými tlumenými barvami, jednoduchostí a funkčností. Charakteristickým rysem každého výrobku je, že je vyroben z přírodních materiálů. Základní barvou je bílá a odstíny šedé, které jsou velmi vyváženě a promyšleně kombinovány s dalšími barvami. Některé skříně, stoly, konferenční stolky, pohovky, křesla, vázy a další doplňky mají jednoduché a nekomplikované tvary. Ve skandinávském designu se všechny doplňky a ozdoby omezují na minimum, aby nenarušovaly přísnou severskou harmonii, která zde panuje. Právě v takto vyváženém interiéru se můžeme cítit bezpečně a uvolněně. Velkou výhodou skandinávského stylu je, že se díky své univerzálnosti hodí do každého interiéru. Dobře se kombinuje s folklórními akcenty a dalšími styly, které jeho strohý charakter trochu zjemňují. Skandinávský styl je ideální do kuchyně, obývacího pokoje nebo ložnice, kam vnese světlo a prostor.

Praktický nábytek FRISK

Skandinávský styl se vyznačuje mimořádnou jednoduchostí, univerzálností a praktičností. Přesně takový je nábytek vytvořený v tomto neobvyklém stylu. Kolekci FRISK lze popsat třemi slovy: praktická, minimalistická, pevná. Kombinace jemné bílé se surovým světlým dřevem činí kolekci neobvyklou svou jednoduchostí. Přírodní materiály v kombinaci se sklem jsou velmi pevné a robustní. Kolekce FRISK je všestranná. Všechny knihovny, skříně, stoly a komody jsou bez zbytečných ozdob. Jedinou ozdobou kolekce jsou geometrické dřevěné nohy a úchyty v přírodní barvě dřeva. Kontrast mezi přírodním dřevem a sklem dodává kolekci velmi výrazný charakter. Nábytek je pevný a odolný, mimořádně praktický a funkční a zároveň lehký a čistý. FRISK je bílá barva dalekého severu v minimalistické, ale praktické a sofistikované jednoduchosti.

Okouzlující pohovky TAGIO

Skandinávii si spojujeme se strohým klimatem, bílou barvou a minimalismem. Je však vhodné podívat se na to trochu šířeji. Protože Skandinávie je také o jemnosti, barvách a stylu. Přesně to dělá kolekce TAGIO, která čerpá inspiraci z dalekého severu. Skandinávský styl je spojován s bělostí, čistotou, jednoduchostí a jemnými, tlumenými barvami obohacenými pestrobarevnými doplňky. TAGIO je kolekce zahrnující pohovky, rohové sedací soupravy, křesla a hokery. Vyznačuje se lehkostí v moderním skandinávském stylu. Díky jemným tvarům, solidnímu zpracování a zářivým barvám vnáší TAGIO do strohého skandinávského interiéru teplo jihu. Šedá a tyrkysová v kombinaci s dřevěnými akcenty oživují světlý a úsporný interiér. Díky měkkému materiálu, který skrývá TAGIO, je nábytek velmi pohodlný. Kolekce TAGIO kombinuje barvy s jednoduchostí dřeva a severskou elegancí s jižanským temperamentem.