Co položit na komodu v obývacím pokoji?

Správné vybavení obývacího pokoje vyžaduje hodně přemýšlení, aby byl nábytek v souladu s požadovaným stylem, který chceme, aby náš obývací pokoj měl. Jak to tedy udělat? Co byste měli dát na komodu do obývacího pokoje a jaký typ pohovky? Níže uvádíme návrhy. 
co postawić na komodzie

Co dát na komodu - věčný problém!

Obývací pokoj je místem v domácnosti každého z nás, kde chceme především odpočívat po práci a kde se koná většina rodinných a společenských setkání. Proto je velmi důležité, jak je zařízený, protože design interiéru může ovlivnit to, jak se cítíme a jak nás vnímá okolí.

komoda w salonie

Milované rodinné památky, módní doplňky nalezené ve slevě v často navštěvovaném obchodě s dekoracemi, knihovny naplněné velkým množstvím knih, které jsou přečtené i čekají ve frontě na přečtení, dárky od přátel a hostů, které musí být umístěny na viditelném místě, trocha zeleně v podobě oblíbených květin, to je jen několik návrhů na výzdobu obývacího pokoje nebo jiné stejně důležité místnosti v domě či bytě. Existuje však jeden kus nábytku, který si zaslouží zvláštní pozornost - a tím je komoda. Proč si tedy zaslouží být označována za jednu z nejdůležitějších? Protože je univerzální. S úspěchem ji lze umístit do jídelny, ložnice nebo i do předsíně, kde poslouží jako schránka na boty nebo oblečení. Zajímavé je také to, že na trhu existuje mnoho variant takových komod - dřevěné, skleněné nebo kovové. Na první pohled je snadné najít pro něj v dané místnosti místo, ale není snadné ho sladit s ostatním nábytkem. Komoda je univerzální, protože kromě ukládání různých věcí může sloužit i jako dekorace. Co tedy dát na komodu, aby vypadala dokonale a zbytečně ji nezaneřádila?

Zelená bude fungovat nejlépe!

Když přemýšlíte o výzdobě jakéhokoli interiéru, je velmi těžké neuvažovat o zeleni. Vždyť živé řezané květiny nebo rostliny v květináčích jsou základem výzdoby každé místnosti v domě. Nejenže mají relaxační účinek, ale mohou také uklidnit naše myšlenky a pozitivně tak ovlivnit naši náladu. Nemluvíme jen o rostlinách nejmenších rozměrů, ale také o mnohem větších exemplářích, jako je monstera nebo juka. Možnost výběru té správné květiny je obrovská, protože v dnešní době se do výběru zapojují nejen zahradnictví, ale také trhy, stánky nebo dokonce nákupy přes internet.

komody w salonie

Stačí vědět, o jakou barvu a velikost hrnkové květiny máte zájem. Problém může nastat při výběru ideálního hrnce. Abyste zachovali jednotnost nábytku, měli byste nejprve znát styl a materiál komody, kterou máte, a poté k ní přizpůsobit květináč. Může to být například obal na rostliny ve zlaté barvě v kombinaci s barvou, která v místnosti převládá - ať už na stěně, nebo na jiných předmětech. Milovníci čerstvých květin se mohou těšit na krásné vázy, které velmi chytře podtrhnou krásu domácího prostoru. Důležité je také to, zda je naše komoda vyrobena ze dřeva. V takovém případě je třeba věnovat pozornost podmisce pro obal, aby se po zalití rostliny nedostala voda na povrch zálivky.

dekoracje komoda w salonie

Suvenýry a fotografie - čas na vzpomínky!

Pokud jste člověk, který si cení rodinné nebo přátelské blízkosti a večery se neobejdou bez návštěvy hostů, je to znamení, že na vaší komodě rozhodně nebudou chybět rodinné fotografie nebo upomínkové předměty od blízkých lidí. Vyberte si proto krásné rámečky na fotografie a krabičky na rodinné památky, šperky po babičce nebo figurky, které jste dostali od hostů na návštěvě u vás doma. Pak na vás dýchne příjemná rodinná atmosféra, ve které se budete cítit bezpečně. Dbejte jen na to, aby množství nezastínilo tolik potřebnou estetiku místnosti. Chaos na komodě může začít připomínat nepořádek, což se může negativně odrazit na celkovém dojmu.

Nezapomeňte na stojící dekorace!

Pokud přemýšlíte, co na komodu umístit, ideální jsou také drobné dekorace. Všechny druhy svícnů, svíček nebo luceren, které při správném sladění s ostatními předměty v místnosti vytvářejí krásný, ucelený design interiéru, který potěší každého, kdo do něj vstoupí.

Především se nebojte experimentovat při výběru dekorací nebo doplňků do místností ve vašem domě nebo bytě. Je vhodné zaměřit se na doplňky, které podtrhují osobnost a oblíbený styl členů vaší domácnosti. Je také dobré mít na paměti, že výzdobu lze měnit v závislosti na náladě, ročním období nebo životní fázi, ve které se člověk nachází. Pokud hledáte dekorace, které se budou vyznačovat nadčasovostí, elegancí a dobrou kvalitou, podívejte se do obchodu Konsimo. Na jednom místě najdete vše - vonné difuzéry, dekorativní misky, vázy, svícny nebo obaly na květiny.