Pohovka na nožičkách – výhody a nevýhody

Pohovka na nožičkách je kus nábytku, jehož obliba neustále roste. Tento typ pohovky se nejčastěji volí do obývacích pokojů ve skandinávském nebo glamour stylu. Jaké jsou výhody a nevýhody tohoto řešení? 
Kanapa na nóżkach

Rozkládací pohovka na nožičkách - přes den lehký kus nábytku a v noci pohodlná plocha na spaní

Pohovka nebo rozkládací pohovka na nožičkách má mnoho praktických i estetických výhod. Za největší z nich je však považována jeho vizuální lehkost. Pohovka na vysokých nohách je ideálním řešením pro malé a stísněné místnosti. Díky svému vyvýšenému tělu se prezentuje decentně a opticky nezatěžuje uspořádání. Je ideální pro malé místnosti, protože umožňuje zachovat optimální proporce interiéru. Navzdory svým malým rozměrům slouží rozkládací pohovka také jako postel na spaní. Mějte však na paměti, že spaní na tomto typu nábytku by mělo být příležitostné, například při návštěvě hostů. Přes den bude pohovka na nožičkách ozdobou obývacího pokoje a v noci umožní uživatelům pohodlný spánek. 

Kanapy rozkładane na nóżkach

Pohovky na nožičkách usnadňují udržování pořádku v interiéru

Sedací soupravy na nožičkách bývají jednoduché, nekomplikované kusy nábytku, kterým chybí doplňky, jako jsou kapsy nebo přídavné moduly. Pro někoho to bude nevýhoda, pro jiného výhoda. Protože se pohovka na nožičkách dotýká podlahy pouze nohama, výrazně usnadňuje úklid místnosti. Umožňuje snadné vysávání a vytírání podlahy pod nábytkem. V závislosti na své výšce může také umožnit volnou práci úklidového robota. Pohovku na nožičkách lze také snadněji přemístit: záleží na vašich potřebách. Nábytek tak umožňuje rychlé a jednoduché změny v designu interiéru, což ocení zejména ti, kteří rádi osvěžují své okolí. 

Pohovka na nohy s funkcí spaní - univerzální řešení pro různé interiéry

Pohovka na nožičkách s funkcí spaní se doporučuje především do malých místností, kde je každý metr čtvereční podlahy drahý. Ve velké, vzdušné místnosti může malá a lehká pohovka do obývacího pokoje narušit proporce interiéru a způsobit, že dekor nebude atraktivní. To však neznamená, že je takový nábytek vhodný pouze do malých interiérů. Velká třímístná pohovka na nohách se bude dobře vyjímat i ve větším obývacím pokoji. Důležité pak budou jeho přesné rozměry. Lze říci, že vyvýšené pohovky jsou univerzální. To se týká nejen jejich použitelnosti v závislosti na rozloze bytu, ale také stylu interiéru. Kam se vejde pohovka s nohama?

Vyberte si pohovku na nožičkách, která bude odpovídat stylu uspořádání.

Pohovka na nožičkách je elegantní a šik kus nábytku. Své místo najde jak v elegantních interiérech ve stylu glamour, tak v minimalistických, retro nebo eklektických interiérech. Velurová čalouněná pohovka na nožičkách bude sofistikovaným doplňkem obývacího pokoje a bude hrát stejně důležitou praktickou i dekorativní roli. Ve variantě s přírodními dřevěnými nohami se hodí i ke skandinávskému stylu, který oceňuje lehký a elegantní nábytek - zejména pokud je zároveň funkční jako pohovka s funkcí spaní. Důležité je, že nábytek tohoto typu lze úspěšně zvolit i do bytu v podkroví. Pohovka na kovových nohách bude elegantní a strohá, pohodlná a minimalistická zároveň.

Kanapa na nóżkach z funkcją spania
Kanapa na wysokich nóżkach

Zvolte barvu!

Výběr pohovek na vysokých nožkách je stále širší, a proto jsou k dispozici nejen univerzální modely s šedým nebo černým čalouněním, ale také výjimečné modely ve žluté, červené, tmavě modré nebo lahvově zelené barvě, které dodávají interiéru charakter. Vyplatí se je zvolit, když se zdá, že interiér "vane designovou nudou". Pohovka v zajímavé barvě jistě oživí interiér a stane se jeho charakteristickým prvkem. Stačí ji zkombinovat s doplňky podobné barvy, aby bylo celé uspořádání jednotné a harmonické. Doporučujeme také chránit čalounění vhodným přípravkem.