Křeslo do ložnice – zateplení prostoru!

Těžko si lze představit pohodlnější místo k odpočinku a relaxaci, než je křeslo v ložnici. Je to nejjednodušší způsob, jak dodat této místnosti útulnější vzhled. Z jakých křesel do ložnice můžeme vybírat? Kam je umístit a s čím je kombinovat? Určitě si přečtěte náš článek! 
fotel do sypialni

Malé křeslo do ložnice, ideální doplněk k posteli

Z hlediska spánkové hygieny je velmi důležité vyhnout se pobytu v posteli mimo dobu spánku. Pokud v ložnici rádi odpočíváte a relaxujete nebo si jen užíváte její soukromí, vyplatí se vybavit tento interiér křeslem do ložnice. Takový nábytek nemusí zabírat mnoho místa. Můžete ji umístit například do rohu místnosti, nejlépe hned vedle okna nebo vedle stojací lampy.

Bude to ideální čtecí koutek, zejména pokud funkčnost křesla doplníme knihovnou a malým stolkem, na který můžeme postavit šálek horké kávy nebo čaje. Křeslo do ložnice se bude hodit i tehdy, když budeme chtít někoho pozvat do tohoto soukromého prostoru. Není vhodné usazovat hosty na posteli, takže přídavné sedadlo se ukáže jako velmi praktický kus nábytku. 

małe fotele do sypialni

Malá křesla do ložnice - jaké modely máme na výběr?

Prostor v ložnici je často značně omezený. Po umístění postele s matrací nám zbývá jen málo prostoru pro funkční uspořádání interiéru. Pokud se nechceme vzdát pohodlného sezení, musíme zvolit menší model křesla, například křeslo ve skandinávském stylu, které se vyznačuje podobným hranatým tvarem a lehkostí vysokých nohou. Takový kus nábytku velmi účinně zútulní interiér každé ložnice a umožní nám užívat si pohodlí bez obav z přeplnění dispozice.

Naopak o něco větší, ale užší budou křesla "ušáky" s rovnoběžným opěradlem (které se nerozšiřuje směrem nahoru). Jejich předností je elegantní vzhled, který vnáší do interiéru šmrnc. Ušáky jsou také velmi módní. Mají propracovaný design, který je často doplněn zajímavou barvou čalounění. Je snadné zakoupit odpovídající podnožku.

Jak si vybrat pohodlné křeslo do ložnice?

Výběr křesel do ložnice je velmi pestrý, takže snadno najdeme model, který bude ladit s naším uspořádáním nebo mu dodá nový nádech. Nejjednodušší nábytek s látkovým čalouněním bude dobře fungovat v klasickém i minimalistickém interiéru. Jejich barvu se vyplatí použít k zjemnění příliš barevného nábytku nebo naopak k zajímavějšímu vzhledu místnosti.

Pokud hledáte model, který zcela změní uspořádání a vnese do něj nádech luxusu, bude nejlepší zvolit glamour křeslo do ložnice, tedy jemný kousek s prošíváním, velurovým čalouněním a půvabnými nožkami. Při rozhodování o takovém nákupu bychom se neměli příliš omezovat, pokud jde o barvy. Je to skvělá příležitost, jak dodat ložnici originální dekorativní efekt.

Moderní křeslo pro uspořádání ložnice

Samotné křeslo umístěné v rohu ložnice může působit odděleně od celého uspořádání. Proto se vyplatí použít ji jako hlavní prvek odpočinkového koutu a doplnit ji stolkem, podnožkou nebo alespoň velkým dekorativním květináčem.

Stylové křeslo do ložnice bude vypadat dobře i v doprovodu stojací lampy, která nám umožní pokračovat v poutavém čtení i v noci. Aby sedačka lépe zapadla do interiéru, můžeme ji také ozdobit textilem, například polštářky nebo plédy. To dodá ložnici další hřejivý nádech.