Zahradní zástěna jako účinný způsob ohrazení sousedů

Dlouho očekávaný odpočinek na zahradě, terase nebo balkoně nemusí splnit naše očekávání, když je naše svoboda relaxace rušena pohledy sousedů. Jednoduchým řešením tohoto problému je zahradní zástěna. Zjistěte, proč to stojí za to!

Jak ohradit souseda na zahradě?

Těsná blízkost jiných zástaveb může způsobit, že náš soukromý prostor na zahradě nebude tak soukromý, jak jsme si vždycky vysnili. Pak se nám může zdát nepříjemné jít ven na ranní kávu jen v pyžamu nebo odpočívat na lehátku v bikinách. Existuje však jednoduchý způsob, jak si zajistit soukromí, aniž byste tím omezili svůj venkovní prostor. Jedná se o skládací zahradní zástěnu, kterou lze snadno postavit a stejně snadno složit, aby nezabírala místo, když ji nepotřebujete. Pokud chcete takový nábytek sladit s charakterem zahrady, vybírejte modely v neutrálních zemitých barvách, nejlépe s doplňky ze stejně přírodních materiálů. Dřevěná zahradní zástěna se pak stane krásným a zároveň velmi praktickým doplňkem úpravy zeleně. 

Balkon - jak odstínit sousedy?

Ať už na zahradě, na balkoně nebo na terase, skládací zástěny jsou ideální a mohou na takovém místě plnit mnoho dalších funkcí. Ve složeném stavu zabírá skládací model stejný prostor jako zatahovací zahradní zástěna, ale je mnohem stylovější a elegantnější. Paraván z dřevěných desek a materiálu ve vhodně zvolené barvě lze umístit kdekoli na balkoně nebo terase. Výrobek nás bude chránit před pohledy sousedů z protější ulice nebo nájemníků z vedlejšího bytu. Bude také skvělou ochranou proti přímému slunečnímu záření, větru a mírnému letnímu dešti.

Další výhody balkónového stínění

Dřevěné zahradní zástěny umístěné na terase nebo balkoně vám umožní užívat si tento další prostor bez ohledu na počasí a v kteroukoli denní dobu. Díky nim ranní slunce nepřehřívá místnosti umístěné na východě a květiny na balkoně nemají uschlé listy. Ráno budou moci vyjít na balkon jen v pantoflích a pyžamu a vychutnat si šálek kávy a zpěv ptáků.

Stínění chrání balkon před slunečními paprsky i před silným větrem. Díky tomu na něm můžete pohodlně stolovat nebo číst knihu, aniž by stránky vaší oblíbené četby šustily ve větru. Balkonová zástěna je také krásným doplňkem designu balkonu. Elegantní model ze dřeva a látky vypadá robustně, ale zároveň lehce a vkusně. Díky jednotné barvě bude skvělým pozadím pro zelené rostliny a módní bavlněné kuličky. To oceníte zejména během letních nocí, kdy se balkon osvětlený svíčkami a lampami stane ideálním místem pro trávení romantických večerů ve dvou.

Hledáte další způsoby, jak zastínit balkon nebo zahradu? Podívejte se na náš příspěvek: Účinná ochrana před sluncem: vsaďte na zahradní slunečník!

LUPIS, https://konsimo.cz/kolekce/lupis/ Paraván šedá - obrázek

KONSIMO

LUPIS

Paraván

2290
LUPIS, https://konsimo.cz/kolekce/lupis/ Paraván Černá - obrázek

KONSIMO

LUPIS

Paraván

2990
LUPIS, https://konsimo.cz/kolekce/lupis/ Paraván hnědý - obrázek

KONSIMO

LUPIS

Paraván

2690

Kde koupit zahradní zástěnu?

Při nákupu zahradní zástěny stojí za to věnovat pozornost několika vlastnostem takového výrobku. Důležitý je materiál konstrukce (nejlépe masivní dřevo), způsob skládání a rozkládání a celkový design. Nejpohodlnější bude vybrat si ideální obrazvku v internetovém obchodě. V popisu výrobku je pak vhodné hledat informace o použitých surovinách a rozměrech výrobku. Na přiložených fotografiích zase uvidíte, jak obrazovka vypadá před a po rozložení. Podívejte se do naší kategorie obrazovek a zjistěte, jaké barevné varianty jsou k dispozici!

Doporučujeme vám také přečíst si článek: Zahradní nábytek - jaký vybrat, ve kterém vám prozradíme další zajímavé nápady, jak vybavit zahradu, terasu a balkon.